Για μεγάλες αντιφάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται μια συμμαχική δύναμη, έστω και ως άλλοθι, για να τον κρατάει».

«Πολύ σοβαροί άνθρωποι λένε ότι το πιο διαβολικό σενάριο για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι το σενάριο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε στον Βημα fm ο υποψήφιος του Ποταμιού, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα χρειάζεται άλλοθι για τις αποφάσεις του και δεν θα απολογείται παρά μόνο στους δικούς του, θα διαλυθεί μέσα σε 12 ώρες, γιατί είναι τόσο μεγάλες οι αντιφάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε χρειάζεται μια συμμαχική δύναμη έστω και ως άλλοθι, για να τον κρατάει. Να τον κρατάει από τους σαλταρισμένους και να τη χρησιμοποιεί απέναντι στον Λαφαζάνη και τους άλλους…». 

«Εμείς, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε ούτε συνεργασία ούτε ψήφο ανοχής με λευκή επιταγή. Υποχωρήσεις θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να κρατήσει την εξουσία. Έχουμε πει από την αρχή τους όρους. Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, δεν δεχόμαστε τους ακροδεξιούς. Και αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δεχόμαστε τους σταλινικούς και τους σαλταρισμένους. Τους αντιευρωπαϊστές. Με όλους τους ΣΥΡΙΖες, δεν συνεργαζόμαστε. Συνεργαζόμαστε με τον εχέφρονα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι υπαρκτός». 

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού και το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής η οικονομολόγος, Μιράντα Ξαφά, σχολίασε:«Δεν ξέρω αυτή την εξέλιξη. Στο Ποτάμι υπάρχουν πολλοί φιλελεύθεροι, οι οποίοι συνυπάρχουν με τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς», σημείωσε, ακόμη, σχολιάζοντας -μεταξύ άλλων- πως «καλύτερα, αν ισχύει, να είναι με σταυρό η κυρία Ξαφά, κατά τη γνώμη μου».