Με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ αμύνεται», η εφημερίδα Le Quotidien του Λουξεμβούργου δημοσιεύει άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που είναι αντίθετο στη λιτότητα και παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες σαν "απειλητικό φάντασμα"», προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη».

Η εφημερίδα «φιλοξενεί» τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γ. Μπαλάφα, σημειώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες απάντηση στα σενάρια "συναγερμού", που προέρχονται κυρίως από το Βερολίνο και προβλέπουν πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τη επιθυμία παραμονής στο ευρώ και τη βούλησή του για μεταρρυθμίσεις».

Μεταξύ άλλων, το άρθρο παραθέτει την άποψη του συμβούλου του ανεξάρτητου οικονομικού ομίλου Contactor, Θάνου Νιφόρου, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αρνητική αντίδραση των αγορών, επειδή η ρητορική του προκαλεί φόβο», καθώς και την άποψη του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Παναγ. Πετράκη, σύμφωνα με την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ» αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας καθώς, εάν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αργοπορήσουν, «αυτό θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη», που για το 2015 εκτιμάται στο 3%.