current views are: 3

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:41

Γκερέκου: Βρέθηκα σε σταυροδρόμι και επέλεξα μια νέα αρχή

Τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφια στην Κέρκυρα με τη Νέα Δημοκρατία εξήγησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου.

Δημοσίευση 14:41’
αρθρο-newpost

Τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφια στην Κέρκυρα με τη Νέα Δημοκρατία εξήγησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου.

Τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφια στην Κέρκυρα με τη Νέα Δημοκρατία εξήγησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, σε συνέντευξή της στον Real fm. Αιτιολογώντας την απόφασή της να μην είναι με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές τόνισε:

Ο πιο σύντομος δρόμος, σε αυτή τη δύσκολη ερώτηση αλλά έχω απάντηση βεβαίως, είναι ο δρόμος της αλήθειας. Εγώ μπήκα στην πολιτική το 2004 με κίνητρο, κι αυτή είναι η αλήθεια η δική μου, να βοηθήσω πάνω απ’ όλα το νησί μου, την Κέρκυρα και τους ανθρώπους του. Στη συνέχεια μου δόθηκε ευκαιρία να βρεθώ σε πολύ υψηλές θέσεις που υπηρέτησα, θέλω να πιστεύω, με συνέπεια και υπηρετώ ακόμη. Σήμερα, λοιπόν, βρέθηκα σε ένα σταυροδρόμι. Ή να γίνω διαιτητής σε έναν αλληλοσπαραγμό, σε έναν εμφύλιο κομματικό, εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων, ή να κάνω μία καινούργια αρχή, μία επιλογή που πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη.

Σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου η υφυπουργός Πολιτισμού είπε:

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θα πω τα καλύτερα γι΄αυτόν. Χειρίστηκε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, με όποια λάθη, με όποιες αστοχίες, με οτιδήποτε. Αλλά πάρα πολύ δύσκολη και σε πολλά σημεία τα κατάφερε και μάλιστα πάρα πολύ καλά σε σχέση με την σταθερότητα της χώρας. Δυστυχώς οι εξελίξεις ξεπερνούν και εκείνον και εμένα.

Και πρόσθεσε:

Ίδια θα είναι η θέση μου και για τον κ. Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου το υπηρέτησε, έγινε πρωθυπουργός, υπηρέτησα όσο μπορούσα καλύτερα αυτόν τον χώρο, όσο ήμουν και με τον Γιώργο Παπανδρέου, μέσα από τη δική μου πολιτική και δυναμική. Θα ήμουν η τελευταία αυτή τη στιγμή που θα έκρινα τις επιλογές και οτιδήποτε. Εγώ όμως κρίνω το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα έχει ως εξής: Το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, πάσχει από έναν εμφύλιο που δεν ξέρουμε που θα βγάλει. Αυτός ο διχασμός το μόνο που έκανε είναι σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα να διαλύσει τις δυνάμεις του. Ας μην το αναλύσουμε περισσότερο. Αυτό είναι όμως η πραγματικότητα. Οι ευθύνες θα καταγραφούν και θα δοθούν από την ιστορία.


σχετικα αρθρα