Επιχείρηση για την αποστολή  άμεσης βοήθειας από το Πεντάγωνο προς την Τήνο   οργανώνεται  καθώς συμπληρώνονται τρία 24ωρα   που στο νησί της Μεγαλόχαρης  οι κάτοικοί του δέν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό,  λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετά από σύσκεψη που είχε με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά αποφασίστηκε να πλεύσει προς την Τήνο το αρματαγωγό «Σάμος» του Πολεμικού Ναυτικού , για να φιλοξενηθούν σε αυτό παιδιά και ηλικιωμένοι αλλά και οποιοσδήποτε που η κατάσταση της υγείας του απαιτεί διαμονή σε ζεστό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα  ελικόπτερο ΝΗ- 90 της Αεροπορίας Στρατού θα μεταφέρει  στο νησί  τεχνικούς για τον έλεγχο του δικτύου ηλεκτροδότησης. Να σημειωθεί ότι και η παροχή του νερού στους κατοίκους της Τήνου απαιτεί ηλεκτρικό ρεύμα   καθώς  προηγείται η αφαλάτωση του.

Η κατάσταση στο νησί είναι δραματική. Το κρύο είναι πάρα πολύ τσουχτερό  και οι κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν καμία συσκευή θέρμανσης η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

Γ.Σ.