«Δεν θα αφοπλίσουμε την αστυνομία θα την αφοπλίσουμε» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣτάθης Παναγούλης, θέτοντας, παράλληλα, ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Παναγούλης είπε ότι «δεν έχουμε πει ότι θα αφοπλίσουμε την αστυνομία, θα την εκσυγχρονίσουμε, να είναι φιλική προς το λαό και ο λαός προς την αστυνομία. Δεν μπορούμε να έχουμε μία αστυνομία παλαιού τύπου», ενώ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις Μπαλάφα. 

«Σε μας πέφτει ο κλήρος σιγά-σιγά, μέσα από τα συντρίμμια, να επαναφέρουμε την τάξη. Δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Το κόμμα μας δεν έχει δοκιμαστεί, το έχει αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός» τόνισε, προβλέποντας ότι στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 15 μονάδες μπροστά» ανέφερε.

«Ο λαϊκός κόσμος υποφέρει, δεν έχει να πληρώσει ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, κάποιες φορές ούτε να πάρει μία φραντζόλα ψωμί» τόνισε.

Ο κ. Παναγούλης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Μέχρι τώρα πληρώνουν μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι. Εάν δεν την πιάσει θα έχει αποτύχει. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ικανός να μαζέψει τους φόρους που πρέπει θα έχει αποτύχει. Πού θα τα βρούμε τα λεφτά; Θα βρέξει χρυσάφι ο ουρανός»;

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «για να παταχθεί η φοροδιαφυγή πρέπει να σταματήσει η διαπλοκή. Ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί μόνο 560 άτομα από τη Λίστα Λαγκάρντ. Δεν έχει ελεγχθεί καμία offshore. Σε συνέντευξή του ο κ. Μουζακίτης είπε ότι δεν άφησαν να ελέγξει τη λίστα» και πρόσθεσε: «Θα πλυθούν τα πιάτα όλων εκείνων που έφαγαν το φαΐ από τον απλό πολίτη. Θα πρέπει όλοι να ελεγχθούν».

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τόνισε ότι «ούτε καφετζούδες είμαστε ούτε χαρτομάντηδες, ούτε το μαντείο των Δελφών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει να διαπραγματευθεί σωστά» θέτοντας ως προτεραιότητας τη νίκη και την ευρεία πλειοψηφία στις εκλογές.

Για τη μεταναστευτική πολιτική o κ. Παναγούλης άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι όταν έπεσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία και άνοιξαν οι φυλακές, ο τότε υπουργός Εξωτερικών άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν στη χώρα κακοποιά στοιχεία. «Ποιοι υπέγραψαν το Δουβλίνο Ι και ΙΙ;» σημείωσε. 

«Η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτα απ' όλα ανθρώπινη. Πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τους περισσότερους μετανάστες μας τους στέλνουν σκόπιμα οι γειτονικές χώρες» ανέφερε ο κ. Παναγούλης.

«Πρέπει να γίνει καινούρια πολιτική πάνω στο θέμα των μεταναστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποσχεθεί νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα 20-25 χρόνια, θα τους ενσωματώσει σύμφωνα με τους νόμους» τόνισε και ανέφερε:

«Εμείς θα έρθουμε σε μία νύχτα να λύσουμε τεράστια προβλήματα που έχουν συσωρρεύσει οι κυβερνήσεις της διαπλοκής»;

Ο κ. Παναγούλης, τέλος, γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.