current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:17

Θεοδωρικάκος: Δύσκολη αλλά όχι απίθανη η αυτοδυναμία

Σκληρές εκλογές και δύσκολη αυτοδυναμία προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δημοσίευση 15:17’
αρθρο-newpost

Σκληρές εκλογές και δύσκολη αυτοδυναμία προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σκληρές εκλογές και δύσκολη αυτοδυναμία προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm είπε ότι θα είναι πολύ σκληρές εκλογές, με τα δύο ρεύματα να αναμένεται να καθορίσουν τους συσχετισμούς σημειώνοντας ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Η ΝΔ θα πιέσει και προς κέντρο και προς δεξιά της, προς τη φιλοευρωπαϊκή ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει προς την αντιμνημονιακή ψήφο και προς αυτή που θέλει αλλαγή κυβέρνησης» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «με αυτά τα στοιιχεία της δημοσκόπησης βλέπω δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη την αυτοδυναμία, λόγω του εκλογικού νόμου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «πηγαίνουμε σε ένα αποτέλεσμα που 2 και 3 Έλληνες θα έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» ενώ έθεσε ως πιθανό ποσοστό για το πρώτο κόμμα 33-35%. 

«Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι πολύς. Εάν δε συμβεί κάτι δραματικό είναι εξειρετικά δύσκολο να μεταβληθεί η σειρά στην κορυφή. Σε άλλες εποχές δεν θα συνέβαινε με τίποτα, αλλά επειδή ζούμε στην εποχή της απόλυτης ρευστότητας, γι’ αυτό με βλέπετε επιφυλακτικό».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι επιφυλακτικός, λόγω του κόμματος Παπανδρέου. «Αν ο στόχος του κ. Παπανδρέου είναι να μπει στη Βουλή φαίνεται ότι δίνει μάχη» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει το κόμμα Παπανδρέου στη Βουλή και όχι το ΠΑΣΟΚ. «Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα τεθεί θέμα για είσοδο του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποκλείω να μπει στη Βουλή το ΚΙΔΗΣΟ, αλλά είναι επιφυλακτικός» είπε. «Το ποσοστό του το παίρνει ο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. Αν από εδώ και πέρα είναι πιο πιθανό να πάρει από δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

Για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη είπε ότι δεν ξέρει αν το 2% θα επαληθευφεί στην κάλπη. Και οι δικοί του ψηφοφόροι θα πιεστούν λόγω χώρου ΝΔ, τόνισε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σταθερά στο 1%, έχει μια σταθερή βάση. Για το εάν βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολόγοι, είπε ότι είναι μία θετική προοπτική.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τη Β’ Αθηνών.


σχετικα αρθρα