current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:58

Πώς λειτουργεί το στρατηγείο της ΝΔ: Ομάδες εργασίας, συσκέψεις και νέες τεχνολογίες

Το σύνολο των γραφείων της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού αξιοποιήθηκε από τους επιτελείς του κόμματος για να στηθεί το «στρατηγείο» που παρακολουθεί και καθοδηγεί την προεκλογική πορεία όλων των στελεχών.

Δημοσίευση 14:58’
αρθρο-newpost

Το σύνολο των γραφείων της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού αξιοποιήθηκε από τους επιτελείς του κόμματος για να στηθεί το «στρατηγείο» που παρακολουθεί και καθοδηγεί την προεκλογική πορεία όλων των στελεχών.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Το σύνολο των γραφείων της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού αξιοποιήθηκε από τους επιτελείς του κόμματος για να στηθεί το «στρατηγείο» που παρακολουθεί και καθοδηγεί την προεκλογική πορεία όλων των στελεχών.

Πώς έχει στηθεί, όμως, αυτό το γαλάζιο «στρατηγείο»; Υπάρχουν ομάδες εργασίας για όλες τις πτυχές της προεκλογικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα έχει αναλάβει την επικοινωνία με όλους τους υποψήφιους καθημερινά και ενημερώνονται για όλα τα θέματα, ακόμη και αυτά που έχουν μόνο τοπικό ενδιαφέρον.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η καθημερινή επικοινωνία είναι ότι αυτά μεταφέρονται σε μία κεντρική σύσκεψη που γίνεται νωρίς το μεσημέρι, όπου και αποφασίζεται πιο από τα θέματα θα «σηκωθούν» και σε ποιά θα δοθεί έμφαση αν κριθεί απαραίτητο και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Η δεύτερη ομάδα στην λεωφόρο Συγγρού είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση όλων των τηλεοπτικών εκπομπών των ραδιοφωνικών παρεμβάσεων και κυρίως οτιδήποτε γράφεται και μεταδίδεται  στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές αξιολογούνται και αμέσως υπάρχουν απαντητικές δηλώσεις και αναρτήσεις είτε από τη εκπρόσωπο του κόμματος, είτε από υποψήφιους βουλευτές.

Τρίτη ομάδα εργασίας είναι αυτή που έχει επιφορτιστεί με την απομαγνητοφώνηση όλων των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο αλλά και σε ομιλίες σε κομματικό ακροατήριο. Ωστόσο, αυτή η ομάδα εργασίας έχει αρχείο με τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών τα τελευταία δύο χρόνια και έτσι επιτυγχάνεται η «διαφορετικότητα» αυτών των δηλώσεων που στοιχειοθετεί την αλλαγή στάσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της οικονομίας.

Η νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα οι φωτογραφίες μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν τεθεί στην υπηρεσία των κομματικών επιτελείων, επομένως και της λεωφόρου Συγγρού, που αξιοποιούν το υλικό αυτό σε δύο επίπεδα. Το πρώτο για να έχουν ταχύτατη απεικόνιση στο διαδίκτυο των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού αλλά και των υποψηφίων της ΝΔ και σε δεύτερο επίπεδο για να αποδομούν τις κινήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Στον χορό της ανταλλαγής πληροφοριών έχουν εμπλακεί ενεργά και οι τοπικές ΝΟΔΕ που για την Συγγρού αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά της σε ολόκληρη της επικράτεια. Αποτελούν τα μικρότερα στρατηγεία που είναι επιφορτισμένα με την συλλογή πληροφοριών σε τοπικό επίπεδο και την προώθησή τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από την λέξη «ταχύτητα» και στόχος τους είναι να κερδίσουν το στοίχημα της ταχύτητας μέσω του διαδικτύου, των social media και του ηλεκτρονικού τύπου.

Επιπλέον, οι πρόσφατες μετρήσεις που έφτασαν στη λεωφόρο Συγγρού κάνουν λόγο για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ενημερώνονται αποκλειστικά από το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γι αυτό το λόγο σπεύδουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτουν.


σχετικα αρθρα