Ο τόπος δεν κυβερνάται μονοκομματικά αλλά με συνεργασίες και συναινέσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα επεσήμανε πως «δεν κυβερνιέται ο τόπος μονοκομματικά, δεν κυβερνιέται εύκολα, θέλει συνεργασίες, συστρατεύσεις, συναινέσεις, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που λένε τουλάχιστον ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική»

Προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο φορέας της τρίτης εντολής, ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας για την ασφαλή πορεία της χώρας:

«Πάμε να καταγράψουμε μία ιστορική νίκη στις 25 Ιανουαρίου και εσείς είστε αυτοί που θα εγγυηθείτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης ως εγγυητή της εθνικής προοπτικής».

Έκανε ευρεία αναφορά στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα της μεταπολίτευσης και επανέλαβε ότι στις 25 Ιανουαρίου το κόμμα διεκδικεί να του δώσει ξανά ο ελληνικός λαός όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό για να παίξει - όπως είπε - τον εγγυητικό και σταθεροποιητικό του ρόλο.

Έχει σημασία, ανέφερε «και το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και θα είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας κι αυτός μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, μόνον η Δημοκρατική Παράταξη».

«Αυτός είναι ένας μεγάλος αγώνας, ένας μεγάλος στόχος», ανέφερε και προσέθεσε:

«Από αυτόν τον στόχο δε θα μας αποσπάσει την προσοχή κανείς. Κανείς δε θα μας βάλει σε μία εσωστρεφή συζήτηση, γιατί η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Παράταξης έτσι το θέλησαν όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που την εκπροσώπησαν, έτσι το θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι να ανεβαίνει μαζί με το έθνος».