Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στα πρόσωπα που θα μπουν στα ψηφοδέλτια όλης της επικράτειας. Μετά από μια  τριήμερη συνεδρίαση και κάτω από την πίεση του χρόνου  η επιτροπή ψηφοδελτίων φαίνεται ότι κατέληξε σε  κάποιες αποφάσεις οι οποίες όμως για να ανακοινωθούν θέλουν την έγκριση της ΚΕ

Το εγχείρημα τελικά αποδείχθηκε πιο δύσκολο απ ότι φανταζόντουσαν και τα  πιο υποψιασμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού χρειάστηκε να κρατηθούν πολλές ισορροπίες και  να ειπωθούν αρκετά όχι προκειμένου να μην υπάρξουν γκρίνιες, μουρμούρες και ενστάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην  Β΄ περιφέρεια της Αθήνας  θα βρεθούν πολλοί πολιτικοί «σταρ», κορυφαία στελέχη αλλά και συνεργαζόμενοι. Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης , ο  οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα  Νίκος  Παππάς, ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Κουμουνδούρου Κώστας Πουλάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας που μετακόμισε από την Α Αθήνας, η Θεανώ Φωτίου που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο συνεργαζόμενος Οδυσσέας Βουδούρης, οι δημοσιογράφοι Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κυρίτσης και Ανέττα Καββαδία η προερχόμενη από το Αριστερό Ρεύμα Σόφη Παπαδόγιαννη θα είναι κάποια από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Β περιφέρειας της Αθήνας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν άγνωστο  το που θα πολιτευθεί ο Νίκος Χουντής αφού το όνομα του παίζει για την Β Αθήνας αλλά και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Στην Α΄ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο δημοσιογράφος  Νίκος Φίλης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιλέξει για δεύτερη περιφέρεια την Κρήτη  ή την Αχαΐα περιοχές όπου εκεί φαίνεται ότι δημιουργεί κάποια πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πάντως ήταν ανοικτή και η Β περιφέρεια της Αθήνας που είναι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο την δυναμική που έχει το κόμμα του στην περιοχή. 

Ο γνωστός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν θα είναι υποψήφιος στην Ά Θεσσαλονίκης  ενώ ο Θ. Παραστατίδης στην Β Θεσσαλονίκης.