Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ήταν κάποτε δύο κυβερνητικοί εταίροι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η  σχέση τους όμως  κλονίστηκε σφόδρα μετά την αιφνιδιαστική μεταπήδηση της Άντζελας Γκερέκου στην Νέα Δημοκρατία. 

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην απόφαση να ανοίξει σκληρό μέτωπο με την Νέα Δημοκρατία. Ήδη από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είχε διαφανεί ότι οι σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με την Συγγρού είχαν διαρραγεί. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε εντονότατα στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τον Έβρο για τους μετανάστες και καυτηρίασε το περιεχόμενό τους θυμίζοντας ότι πρόκειται στην πλειονότητά τους για πρόσφυγες. 

Όμως είχε και άλλες αφορμές πού επέτειναν τις παρεξηγήσεις με την Συγγρού. Για παράδειγμα στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι η Νέα Δημοκρατία επιχαίρει για την δημιουργία του κόμματος Παπανδρέου θεωρώντας ότι θα κόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά-όπως το έβλεπαν στο ΠΑΣΟΚ- αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις θα είχε η ίδρυση του Κινήματος στον πρώην κυβερνητικό εταίρο. Ως εκ τούτου λένε πως όταν διαπίστωσαν στην Συγγρού ότι το Κίνημα Παπανδρέου ψαλιδίζει σχεδόν αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ άρχισε να διεμβολίζει τον εταίρο της και να τού κλέβει στελέχη όπως η Άντζελα Γκερέκου. 

Καθόλου συμπτωματικά χθες το βράδυ από την Λάρισα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία θυμίζοντας ότι επέμενε να γίνουν εκλογές το 2012 και όταν βρέθηκε μόλις στο 18% οδήγησε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές "για να πιέσουν και να σκυλεύσουν το ΠΑΣΟΚ". 

Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη φοβάται ότι μπορεί να δει και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη να καταλήγει στις γαλάζιες λίστες. Η συνεργασία με τον πρώην ευρωβουλευτή ναυάγησε καθώς πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως της Δημοκρατικής Παράταξης (Μπίστης, Επιτροπάκης) έθεσαν βέτο για την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας χαρακτηρίζοντάς τον ακραίο και φιλελεύθερο.

Έπειτα από σκέψη ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει ούτε στο Επικρατείας ούτε στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Λασιθίου για να σώσει την Δημοκρατική Παράταξη.