Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τις προεκλογικές στρατηγικές ώστε να εδραιώσει το ΠΑΣΟΚ την θέση του ως τρίτη πολιτική δύναμη «χαράσσουν» από την Χαριλάου Τρικούπη. Είναι ενδεικτικό της... κινητικότητας στο επιτελείο του κόμματος ότι τα στελέχη έχουν λάβει ειδικά έγγραφα με τις κατευθυντήριες γραμμές ενόψει εκλογών.

Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη είναι εξάλλου μια ισχυρή τρίτη πολιτική δύναμη, ώστε λαμβάνοντας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να αναδειχθεί η εθνική συναίνεση και η συνεννόηση σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας των κομμάτων του δημοκρατικού και ευρωπαϊκού τόξου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο εκλογικός στόχος είναι πανελλαδικός, ωστόσο εστιάζεται ειδικά στις τριεδρικές περιφέρειες. Σημειώνεται ότι από τον συσχετισμό δυνάμεων των ευρωεκλογών και τα δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει πως το τρίτο κόμμα στην περιφέρεια εκλέγει βουλευτή. Στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή ήταν μια μονάδα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. «Αυτό είναι ένα δημοκρατικό πρόβλημα, είναι μια πρόκληση για τους πολίτες».

Οι υποψηφίοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν λάβει... οδηγίες να επισημαίνουν στην επαφή τους με τους πολίτες την ανάγκη της πανδημοκρατικής συσπείρωσης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Το ίδιο ισχύει και για τους ετεροδημότες και τις όμορες περιφέρειες.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι θα ήταν ένα πρόβλημα ο κ. Μιχαλολιάκος να είναι και τρίτο κόμμα και να πάρει την τρίτη εντολή ενώ είναι υπόδικος. Είναι ένα θέμα για τη Δημοκρατία και όπως υπογραμμίζουν, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση αυτή και να ανακόψει την καίρια θέση που μπορεί να λάβει η Χρυσή Αυγή.

Στα παρακάτω γραφήματα παρατίθενται τα ποσοστά που πήραν το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές στις τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Προκύπτει ότι η... μάχη αφορά στο ΠΑΣΟΚ και στη Χρυσή Αυγή.