«Παράθυρο» για παράταση του προγράμματος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, άφησε μιλώντας στο ACTION 24, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές να ανακοινώσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ζητήσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η δίμηνη παράταση του μνημονίου που δόθηκε ήταν «παγίδα για εκβιασμό».

Για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές τόνισε ότι σκοπός είναι η εύρεση κοινού τόπου και συμπλήρωσε ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν αποκαλύπτεις εξ αρχής τα όπλα σου και υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση δεν αποτελεί ελληνογερμανική διαφορά».

Σε σχέση με την δήλωση της ΕΚΤ ότι προϋποθεση για ρευστότητα είναι η συνέχιση του προγράμματος ο κ. Δραγασάκης είπε ότι και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει πρόγραμμα αλλά αυτό θα είναι πρόγραμμα ανασυγκρότησης και όχι το μνημόνιο.

Ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να μπορεί να διαπραγματευθεί με ισχυρή και νωπή εντολή. Για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι αποκλείεται συνεργασία με μνημονιακά κόμματα, ενώ επέμεινε σε συνεργασία με το ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εσωτερικού δανεισμού» απάντησε ο κ. Δραγασάκης στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων και επανέλαβε τη δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Η εκπομπή με τις δηλώσεις:


Επόμενη Μέρα 08-01-2015 by action24_tv