Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και στο πρωθυπουργικό επιτελείο δίνουν έμφαση στην επιστροφή των δεξιών ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί από τη ΝΔ στα κόμματα δεξιά της, όπως Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ.
 
Η επιστροφή στη ΝΔ του 20%, σύμφωνα με την μέτρηση της GPO, όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές, αλλά και μεγάλου ποσοστού όσων στήριξαν το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σε συνδυασμό με την αυξημένη συσπείρωση (πάνω από το 80%) αποτελούν θετικά σημάδια για τον Πρωθυπουργό.
 
«Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σε δυόμιση εβδομάδες όλα αλλάζουν. Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη» λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου χθες αργά το βράδυ αποφασίστηκε η αλλαγή στρατηγικής. Από εδώ και πέρα, δεν θα υπερτερεί η στρατηγική της κινδυνολογίας και του φόβου, αλλά θα υπάρχει προβολή των θέσεων της ΝΔ, όπως θα γίνει μεθαύριο με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος.
 
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες, η ηγεσία της ΝΔ θα επιχειρήσει να πείσει τη «γαλάζια» κοινωνική βάση να συμμετάσχει στις εκλογές και να στηρίξει το κόμμα, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες και τις ομιλίες, καθώς αποτελεί το δυνατό όπλο σε αυτή την προεκλογική μάχη.
 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό λένε στη ΝΔ είναι ότι εκτός από την επιστροφή των δεξιών ψηφοφόρων παρατηρείται και συσπείρωση μετριοπαθών ψηφοφόρων του κέντρου που στήριζαν παραδοσιακά ΠΑΣΟΚ.
 
Το δίλημμα τίθεται πλέον, με βάση και την προ ημερών απόφαση που ελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου, με πιο έντονο και σκληρό τρόπο: «Σταθερά βήματα μπροστά ή επιστροφή στον εφιάλτη μιας χρεοκοπίας; Σε αυτό καλείται ο πολίτης να απαντήσει την 25η Ιανουαρίου: μπροστά στην ανάπτυξη ή πίσω στην κρίση; Μπροστά να γίνουν μεταρρυθμίσεις ή πίσω στη στασιμότητα και την καθυστέρηση; Η χώρα θα προχωρήσει ή θα ξανακυλήσει σε έναν εφιάλτη; Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Είναι στο χέρι των Ελλήνων να αποφασίσουν...».