Αισιόδοξος ότι το «Ποτάμι» θα καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης που εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών της Αχαΐας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το «Ποτάμι» έχει συγκεκριμένο σχέδιο στην περίπτωση που πάρει την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, αφού -όπως σημείωσε- το κόμμα του δεν θέλει να αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα.

Προσέθεσε πως χρειάζεται να βρεθούν λύσεις για συνεργασίες, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ περιέγραψε τις πέντε «κόκκινες γραμμές» του «Ποταμιού», στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Περιγράφοντας τις «κόκκινες γραμμές» που θα θέσει το κόμμα του τόνισε πως θα είναι η «παραμονή της χώρας στο ευρώ, η δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους, η προστασία των τραπεζικών καταθέσεων, η λειτουργία της οικονομίας στα δυτικά πρότυπα και το ζήτημα της ασυλίας του πολιτικού συστήματος.

«Δεν θέλουμε αντιπροεδρία ή υπουργεία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τα δυο κόμματα «εκφραστές του παλαιού πολιτικού συστήματος» ενώ κάλεσε τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα «να αφήσουν τους μονόλογους, να παραμερίσουν τον φόβο του διαλόγου και να κάνουν συζητήσεις».

Επίσης, κατηγόρησε τα κόμματα ότι σπαταλούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να κάνουν αφισοκολλήσεις και πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες, με πούλμαν και φιέστες. «Εμείς προτείνουμε να κάνουν σε κάθε Περιφέρεια συνεντεύξεις Τύπου, ενημερώνοντας μέσω των τοπικών ΜΜΕ τους πολίτες-ψηφοφόρους για το πρόγραμμα», και προσέθεσε ότι το «Ποτάμι» στοχεύει να επιστρέψει στα δημόσια ταμεία χρήματα από την κρατική επιχορήγηση.