Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Οι σχέσεις Βενιζέλου -Σάμαρα χάλασαν, οι σχέσεις Βενιζέλου- Τσίπρα δεν ήταν ποτέ καλές. Ο κύριος Βενιζέλος ξεκινά διπλό αγώνα απέναντι και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απώλειες που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις προς το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζονται φυσιολογικές , οι απώλειες όμως προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φυσιολογικές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν να βάλουν σκληρά διλήμματα στο δρόμο προς την κάλπη. Η αρχή έγινε με τους τριεδρικούς νομούς και το ΠΑΣΟΚ βάζει το δίλημμα πως είτε θα είναι εκείνο τρίτο κόμμα είτε φασίστες. Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να είναι ούτε με το φόβο ούτε με τα ψέματα, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ

Ο κύριος Βενιζέλος απαλλαγμένος από τα κυβερνητικά βάρη έχει αποφασίσει μετά τις εκλογές και ανεξαρτήτως αποτελέσματος να ζητήσει κυβέρνηση εθνική ενότητας και τίποτα άλλο εκτός από αυτό δε θα γίνει αποδεκτό. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως τώρα που η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο από το μνημόνιο θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση και όλοι να αναλάβουν ευθύνες και για αυτό το λόγο δε θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση δύο κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει απόφαση πως πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του ακόμη και αν είναι στη δεύτερη θέση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.