Διέψευσαν στην πράξη οκτώ γυναίκες υπαξιωματικοί ότι δεν έχουν την ίδια δύναμη και αντοχή με τους ράμπο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Έσφιξαν τα δόντια και τη γροθιά τους και απέδειξαν ότι είναι καλύτερα εκπαιδευμένες και πιο δυνατές από χιλιάδες άλλους άντρες. 

Για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες ανταποκρίθηκαν  επιτυχώς σε όλες τις δοκιμασίες που υποβλήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και βγήκαν νικήτριες. 

Επέδειξαν όχι μόνο αντοχή αλλά και ικανότητες σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα έκαναν δεύτερη φύση τους όλες τις τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου που διδάχτηκαν και δεν λύγισαν στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες, πρόσωπο με πρόσωπο. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα οκτώ κορίτσια απέδειξαν ότι η Ρεντίνα δεν είναι ένας μέρος σκληρής εκπαίδευσης μόνο για άντρες και ούτε αποτελεί άβατο για τις γυναίκες. 

Εκτός του ότι κατάφεραν να πάνε εκεί για εκπαίδευση κατάφεραν και να αποφοιτήσουν. Δεν παραιτήθηκαν, ούτε και κατέβασαν το δείκτη δυσκολίας  στις τεχνικές που διδάχθηκαν και στις αποστολές που έπρεπε να φέρουν εις πέρας.

Χτες μάλιστα  αποφοίτησαν μαζί με τους υπολοίπους Σπουδαστές  της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξεως 2014 του Σχολείου Στελεχών Όπλων και Ετέρων Κλάδων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. 

Η εκπαίδευση διάρκειας 4 εβδομάδων, αφορούσε βασικές τακτικές ειδικών επιχειρήσεων. Η απονομή των πτυχίων έγινε από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Μπαλντούμη.

Γ.Σ.