Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 

Ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα επικρατούν την τρέχουσα προεκλογική περίοδο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με ηχηρές μεταγραφές και κατηγορίες για unfair παιχνίδι.  

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι συναγωνίζονται  επάξια αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να «βράζει στο ζουμί του».

Η Άντζελα Γκερέκου ήταν ίσως από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές καθώς ξαφνικά βρέθηκε στη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ.  

Την ακολούθησε ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και εσχάτως τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη προτίμησε το Επικρατείας της ΝΔ από το να ακολουθήσει τους συντρόφους του στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Στη Νέα Δημοκρατία πήραν μεταγραφή και τρεις πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ οι Γιώργος Νταβρής, Μίκα Ιατρίδη και Κώστας Γιοβανόπουλος. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ μεταπηδούν τελικώς οι Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ, η Θεοδώρα Τζάκρη πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Παραστατίδης πρώην  ΠΑΣΟΚ επίσης, και ο Οδυσσέας Βουδούρης πρώην ΔΗΜΑΡ. 

Ποσοτικά τις περισσότερες μεταγραφές έχει κάνει το Ποτάμι που έχει υποψήφιους πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Ο Πέτρος Τατσοπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνεργαζόμενο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα κατέλθει στις εκλογές με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Τον ακολουθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος μετά τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια στάση και στη ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ παίρνει τους Αθηνά Δρέττα, Άννυ Ποδηματά, Σπύρο Δονέλλη. Η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μεταγραφή από τη Δράση ενώ εντύπωση προκαλεί και η υποψηφιότητα του πρώην γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.