Στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη απάντησε ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης μετά τα «πυρά» που δέχθηκε για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία "η είδηση υπό διωγμό". Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς» αναφέρει ο κ. Αρβανίτης προσθέτοντας:

«Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα "L' express", παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου  το  ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους. Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου».

Ο δημοσιογράφος, στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού δημοσιεύει και τη συγκεκριμένη γελοιογραφία «για να απαντήσει η κυρία Σπυράκη επί της ουσίας, όχι μόνο στην Γαλλική εφημερίδα, αλλά και στους  Ευρωπαίους πολίτες που την αναπαράγουν μαζικά».

Νωρίτερα ο εκπροσώπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον Κώστα Αρβανίτη από το ραδιόφωνο και να καταδικάσει την υβριστική συμπεριφορά του.

Μερικές ώρες αργότερα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «σιωπά». «Πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει τις ύβρεις και τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού που εκστόμισε ο Διευθυντής του κομματικού του ραδιοφώνου Κώστα Αρβανίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το βούρκο και την αθλιότητα κάθε λεπτό που ο κ. Αρβανίτης παραμένει στη θέση του» τονίζει η ΝΔ.

Σε επόμενη της ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην ΕΣΗΕΑ«Αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία, η άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει την αθλιότητα του "δημοσιογράφου" του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού» ανέφερε.

Για τις ύβρεις του κ. Αρβανίτη αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ, με αιχμηρή ανακοίνωση.