current views are: 1

10 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:52

Αλέξης Τσίπρας: Το Grexit μας τέλειωσε, δεν υπάρχει

Στην Κόρινθο παραθέτει ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 17:52’
αρθρο-newpost

Στην Κόρινθο παραθέτει ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κόρινθο κάνοντας λόγο για εκστρατεία φόβου.

«Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα. Στην φυγή καταθέσεων. Στο Grexit. Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Και τα τρία, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τα τελειώνουν κάθε μέρα αυτοί που περίμενε ο κ. Σαμαράς ότι θα τον στηρίξουν. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος Τύπος.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ήρθε η ώρα πολίτες της Κορινθίας να το πούμε ξεκάθαρα: Το Grexit, μας τελείωσε, δεν υπάρχει. Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit. Δεν υπάρχει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπάρχει έξοδος του Σαμαρά από την εξουσία. Κι αυτό θα γίνει, όπως σας βλέπω και με βλέπετε. Σε λίγες μέρες. Στις 25 αυτού του ιστορικού αυτού Γενάρη», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε βολές στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για την τραγωδία στο Παρίσι

«Είδατε που έφτασε ο πρωθυπουργός στο τρομοκρατικό του παραλήρημα. Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Έκανε στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας του ακόμη και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών» ανέφερε και υπογράμμισε:

«Ξεκίνησε από τη γαλλική τραγωδία, πήγε στους τζιχαντιστές και στον φράχτη, πέρασε από τον Έβρο, πάτησε επί 12 δολοφονημένων στο Παρίσι και κατέληξε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν λέγεται χυδαιότητα πολιτική. Αν αυτός δεν είναι ο πιο ωμός ακροδεξιός λόγος. Αν αυτό δεν είναι περιφρόνηση στα αθώα θύματα και στο δράμα μιας χώρας. Τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

O κ. Τσίπρας προσκάλεσε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα debate «με όποιον συντονιστή θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει» ώστε να συγκρίνει ο κόσμος τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:

  • δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,
  • επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,
  • δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
  • δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,
  • κάρτα μετακίνησης στους απόρους και
  • κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Αυτά τα μέτρα τόνισε είναι χρέος μας για να γίνει η Ελλάδα ξανά χώρα ευρωπαϊκή.

Παράλληλα επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έδωσε το μεσημέρι για τους αγρότες, από την Αργολίδα, και πρόσθεσε πως εγγυάται την σύνταξη σε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες και δεν θα γίνει, είπε, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία και στα χωράφια.
Κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις εξαγγελίες του Α, Σαμαρά, γιατί κι αυτές είπε οτι είναι ψέματα, όπως τα Ζάπεια και οι δεσμεύσεις που έδωσε και δεν τήρησε το 2012.

Επιπλέον υπογράμμισε πως δεν θέλουμε την εξουσία για να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από πού ξεκινήσαμε κι αυτό, είπε, να το θυμάστε.  

 

 


σχετικα αρθρα