Προβάδισμα 2,6 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 28,1% έναντι 25,5% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πριν από δεκαπέντε ημέρες και 3,6 μονάδες τον περασμένο Νοέμβριο.

Τρίτο είναι το «Ποτάμι» με 6,5% ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φτάνει στο 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,6%. 

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,1%, αδιευκρίνιστη ψήφο αποτελεί το 12,6% και «Άκυρο/Λευκό» το 2,2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 43,9% με τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνει στο 36,2%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο (60,7%), αλλά εξίσου αρνητικά κρίνει και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (61,1%). Οταν όμως καλούνται να επιλέξουν ποια παράταξη θα ήθελαν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για πρώτη φορά με 59,3% έναντι 57,8% της ΝΔ και 55,2% που θέλουν να δουν στην κυβέρνηση το Ποτάμι.

Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, όταν ερωτώνται τι τους φοβίζει περισσότερο. Το 46,4% δηλώνει ότι φοβάται μια πιθανή οικονομική περιπέτεια αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 43,6% δηλώνει πως φοβάται τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, αν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ.