Σε υψηλή εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για φανατικούς που μπορούν να παρεισφρήσουν στα κύματα μεταναστών υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα μουσουλμανικά κράτη που έπεσαν οι δικτάτορες επικράτησε αναρχία και εξτρεμισμός. «Συζητάμε για μια νέα μορφή τρομοκρατίας, ενώ η πολιτική ανοιχτών θυρών της Ευρώπης αμφισβητείται» παρατήρησε.

Σχετικά με τις εκλογές, επεσήμανε πως «κερδίζονται με την ελπίδα», ενώ απηύθυνε εκκληση «να μην ξαναπιστέψουμε ‘το λεφτά υπάρχουν’».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η δημοσκοπική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατραπεί, ενώ σημείωσε την ανάγκη μιας σύγχρονης οικονομίας για την ενίσχυση των εξαγωγών και την ενίσχυση των επενδύσεων, αναφέροντας ότι «χρειάζονται επενδύσεις στον τόπο για να μεγεθυνθεί η οικονομία και να μειωθεί το φορολογικό βάρος.

Ως παραδείγματα έφερε το Ελληνικό, για το οποίο ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον μετατρέψει σε «αστικό λαχανόκηπο», και την αντίθεση της Κουμουνδούρου στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. «Τα αεροδρόμια δεν χάνονται, δίνεται το μάνατζμεντ» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «αν δεν αξιοποιείται η δημόσια περιουσία χάνονται θέσεις εργασίας».