current views are: 1

11 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση18:21

Τσίπρας: Ακόμα και το Βερολίνο είναι ανοιχτό σε διάλογο μαζί μας

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα.

Δημοσίευση 18:21’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα.

Όπως είπε, «αφού ο κ. Σαμαράς είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική. Αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική».

«Στις 25 του Γενάρη ελληνικός λαός θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει. Η αξιοπρέπεια θα νικήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ήρθε η στιγμή να μπει τέρμα στην ανθρωπιστική καταστροφή και να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας, και αξιοπρέπειας».

«Φτάνει πια με το καθεστώς της φτώχειας, της ανεργίας, και της απόγνωσης. Φτάνει με τις εθνικές ταπεινώσεις. Φτάνει με τις δημοκρατικές εκπτώσεις. Φτάνει με τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις. Φτάνει με το παλιό και το φθαρμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, επεσήμανε πως επένδυσε σε τρία πράγματα. «Στην φυγή καταθέσεων – Στο Grexit – Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα και είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της χώρας», είπε ο κ.Τσίπρας και συνέχισε:

«Ο κ. Σαμαράς μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος. Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους. Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012».

Χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: «Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό». Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».

Δεσμεύθηκε ταυτρόχρονα ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες. «Να αξιοποιήσει, δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλεια τους»  είπε και προσθέσε:

«Και να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια». 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε προσωπικά ότι «κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη». Αλλά θα υπάρξει «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ορισμένα σημεία του προγράμματος που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη , όπως η εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, εγγυήθηκε της σύνταξης των αγροτών και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης, που όπως είπε «θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους, θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού, ενώ θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις, ώστε να τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος».

 

Το newpost.gr μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:


σχετικα αρθρα