Το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις απόψεις των υποψήφιων βουλευτών του, οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα για το ποιο μπορεί είναι αυτό το σχέδιο B του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον οι εταίροι μας αρνηθούν τα σχέδιά του για το δημόσιο χρέος, θέτει ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Β' Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης με σημερινή δήλωσή του.

O κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζει ότι ο μεν κ. Βαρουφάκης, έχει υποστηρίξει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (21.9.2014) πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποσχεθεί στον ελληνικό λαό «μόνο δάκρυα και αίμα, λέγοντας το μεγάλο "όχι" στους εταίρους μας», διότι αξίζει η Ελλάδα να γίνει «ο καταλύτης μιας αλλαγής για όλη την Ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως αν το αίτημα για αλλαγή ολόκληρης της Ευρωζώνης δεν εισακουσθεί από την ΕΕ, θα πρέπει «το Ελληνικό Δημόσιο να μην αποπληρώσει τα παλαιότερα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Δηλαδή, να χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο δε κ. Λαπαβίτσας, υποστηρίζει πως αξίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μια στρατηγική ολικής αναθεώρησης της συμφωνίας με τους δανειστές μας. Ωστόσο, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM (12.12.2014), παραδέχεται πως αν έτσι προκληθεί ρήξη με την ΕΕ «βεβαίως και θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα» χρηματοδότησης. Και πως σε αυτήν την περίπτωση, «θα πρέπει να γίνει προετοιμασία» για ένα σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

«Τελικά τι υπόσχεται στον ελληνικό λαό; Δάκρυα και αίμα; Επιστροφή στη δραχμή; ‘Η όπως έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου σε μια ελληνική ταινία «να πάρουμε τα άλογα, να κατέβουμε στον κάμπο και μετά βλέπουμε;», επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης.