«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Τους καλεί να ψηφίσουν - να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας» ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 96χρονα του ΚΚΕ και τις εκλογές, επισήμανε ότι την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

«Γι' αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι - μας αρέσει δεν μας αρέσει - από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται αναπληρώσει τις απώλειες εισοδήματος και κοινωνικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης και πρόσθεσε ότι η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα είναι παρόντα.

«Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να ‘χει δουλειά και ο πεινασμένος φαί. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ακόμα και με τα ψίχουλα που υπόσχονται και πάλι θα τίθενται ασφυκτικά διλήμματα στην ζωή των λαϊκών οικογενειών, και έθεσε το ερώτημα «αν μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι εν έτη 2015».

Αναφερόμενος στους «ψιθύρους» ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί να δώσει ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ανοχή ζητά ο ένοχος», προσθέτοντας ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι, ή άλλοι υποψιάζονται, τι περιμένει το λαό από την κυβέρνηση τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, εάν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια - συνθήματα».

Πρόσθεσε ότι όσοι μιλούν για συμφωνία του ΚΚΕ σε «δύο-τρία ζητήματα» και «εν συνεχεία ανοχή», ουσιαστικά ζητούν «το ΚΚΕ να βάλει πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση εφ όλης της ύλης» και τόνισε ότι μια κυβέρνηση δεν χειρίζεται μερικά ζητήματα, ότι ακόμα και τα «δύο-τρία καθορίζονται από τα μεγάλα στρατηγικά θέματα» ενώ επιπροσθέτως μια κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να κινηθεί επί όλων των ζητημάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Επισήμανε ότι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι «νεοφώτιστοι σωτήρες» του «Ποταμιού», ούτε οι «φασίστες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής», αλλά μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ που αποτελεί εγγύηση για να μην ξεγελαστεί πάλι ο λαός, για να μην μεταθέτει τις προσδοκίες του για κάτι καλύτερο στο απώτερο μέλλον, και για να μην συμβιβάζεται με το «τίποτα» κάνοντας σκόντο στις απαιτήσεις του και στα όνειρα των παιδιών του.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει κάθε ψήφο υπέρ του στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.