Αισιόδοξος ότι το «Ποτάμι» θα είναι τρίτη δύναμη στις προσεχείς εκλογές εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως καταλογίζει «ασάφεια θέσεων στο "Ποτάμι", όταν το ίδιο το κόμμα δεν γνωρίζει αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή το καλοκαίρι». 

Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απάντηση στην ερώτηση που θα βρουν κονδύλια για να πληρώσουν ομόλογα, μισθούς και συντάξεις ,αν «τα σπάσουν» με τους δανειστές, και παρατήρησε: 

«Μουρμουρίζουν μόνο κάτι για καταθέσεις, αλλά οι καταθέσεις δεν είναι για να βγάζουν τους πολιτικούς από τα αδιέξοδα. Κούρεμα και φορολόγηση των καταθέσεων το "Ποτάμι "δεν θα επιτρέψει».

Στην ερώτηση αν μετά τις εκλογές το "Ποτάμι" θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. απάντησε ούτε το ένα κόμμα, ούτε το άλλο, αλλά θα στηρίξει την Ελλάδα, αν υπάρχει ανάγκη, θα γίνει ο καταλύτης της συνεννόησης. 

«Το “Ποτάμι” δεν διεκδικεί κυβερνητικές καρέκλες, αλλά επιδιώκει να είναι δυνατό στη Βουλή για να αποτρέψει την κατάληψη κυβερνητικών και κρατικών θέσεων από κομματικούς και να τοποθετηθούν άξιοι και έντιμοι», είπε και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνιέται πλέον από κομματικές παρέες. Το “Ποτάμι” δεν θα επιτρέψει ούτε την παράταση, ούτε την ανασύσταση ενός νέου κομματικού κράτους. Δεν θα κυβερνήσουμε ούτε με μπαλτάδες, ούτε με Μπαλτάκους».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κατηγόρησε  ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ ότι «για ολόκληρες δεκαετίες που κυβέρνησαν δεν εφάρμοσαν ούτε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, κρατήθηκαν στην εξουσία με υποσχέσεις και ρουσφέτια και άφησαν τη χώρα να πέσει στον γκρεμό».

Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στα Πανεπιστήμια. 

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα τους κάλεσε σε νέου σε ντιμπέϊτ και τους κατηγόρησε ότι προτιμούν τους μονολόγους.