Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Άνοιγμα στα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών με στόχο να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ,  ακόμη και την επομένη των εκλογών έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί ότι μετά τις εκλογές κι εφόσον το Κίνημα δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, πολλά από τα σημερινά στελέχη του που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου θα θελήσουν να γυρίσουν στην παράταξή και να συνταχθούν και πάλι με το παλιό τους κόμμα. 

Εξ αυτού του λόγου κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται σε όσους αποχώρησαν από την Χαριλάου Τρικούπη και τούς αντιμετωπίζει με μετριοπάθεια. Είναι σαφές ότι το κάλεσμα για επανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορά τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό για τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι δημιούργησε ένα ατομικό κόμμα για να ικανοποιήσει προσωπικές του φιλοδοξίες και συγχρόνως για να πλήξει τον ίδιο παίρνοντας μία ρεβάνς. 

«Με ανησυχεί να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ομοϊδεάτες μας, σύντροφοί μας, οι οποίοι για λόγους προσωπικούς, ιδιωτικούς, που δεν είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας, πρέπει να είναι μαζί μας στις 25 Ιανουαρίου. Γιατί εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρά πράγματα, για την παράταξη και την πατρίδα» είπε χθες ο κ. Βενιζέλος εκπέμποντας το μήνυμα πως η Χαριλάου Τρικούπη θα συγχωρήσει όσους «ξεστράτισαν» και θα τούς δεχτεί πίσω στους κόλπους της. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην δημοσκοπική αδυναμία του Κινήματος και θεωρεί ότι εφόσον τελικώς το νέο κόμμα δεν περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου κάποιοι από τους αποχωρήσαντες θα κάνουν δεύτερες σκέψεις και θα γυρίσουν στο πολιτικό τους σπίτι. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος καλεί άπαντες ακόμη και εκείνους που όπως λέει δεν εκφράζονται από την σημερινή ηγεσία να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη έχοντας κατά νου ότι οι ηγεσίες έρχονται και παρέρχονται. Αυτό σημαίνει ότι τούς καλεί να παραμερίσουν τις ενστάσεις που τυχόν έχουν προς το πρόσωπό του γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα ο ίδιος προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  

'Ολα αυτά βεβαίως έρχονται ως αποτέλεσμα της πίεσης που αισθάνεται το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις κάλπες και η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν ορισμένα δημοσκοπικά ευρήματα δίνουν στο κίνημα ποσοστά χαμηλότερα του 4%. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θυμίζει πως «και στις ευρωεκλογές μάς έδιναν 4% αλλά πήραμε διπλάσια ποσοστά στις κάλπες».