Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τις δηλώσεις του βασικού οικονομολόγου του κόμματος και υποψήφιου βουλευτή του, Κώστα Λαπαβίτσα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ο  βασικός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής του Κώστας Λαπαβίτσας:

  • Ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. αφού «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές».
  • Προβλέπει ουσιαστικά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού  ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που διογκώθηκε τόσο απότομα και τόσο γρήγορα θα αντιμετωπίσει και προβλήματα εσωτερικής δομής.
  • Παραδέχεται ότι η  χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης είναι στον «αέρα», ότι χρειαζόταν περισσότερη διερεύνηση και ότι φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ότι είναι προβληματική».

Ο κ. Παπαμιμίκος τονίζει ότι «ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακριβώς ό,τι λένε όλοι οι ξένοι αναλυτές, όλοι οι θεσμικοί φορείς, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι του πλανήτη, ό,τι ακριβώς επισημαίνει και η Νέα Δημοκρατία: ότι δηλαδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει τις πηγές χρηματοδότησης, ενώ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται την έξοδο της χώρας από το ευρώ, και διαρκή πολιτική και κοινωνική αστάθεια» και υπογραμμίζει:

«Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πάση θυσία παραμονή στο Ευρώ και την ανάπτυξη με  σταθερότητα που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία ή στην τυφλή σύγκρουση, ρήξη και έξοδο από την Ευρωζώνη που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο  κοστολογημένο και σίγουρο αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς ή στο "πρόγραμμα του αέρα" που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην  πολιτική σταθερότητα ή στο πολιτικό και κοινωνικό χάος που οδηγεί ακόμα και στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ όπως προαναγγέλλει ο κ. Λαπαβίτσας….».

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, σε νέες δηλώσεις του επέμεινε στη θέση ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα διστάσει να προβεί σε στάση πληρωμών ή να κάνει δημοψήφισμα για να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών» προσθέντας ότι «παραμένει θέση του ΣΥΡΙΖΑ "καμία θυσία για το ευρώ"».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ανέφερε πως αν  η διαπραγμάτευση δεν προχωρήσει θα γίνει δημοψήφισμα. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου  είπε πως «η Ελλάδα δεν ζητά κάτι παράλογο» ενώ στο ερώτημα «τι θα κάνετε στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πάει καλά», ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού».