«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του κατά της διάσωσης της χώρας, αν βρεθεί στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Μια νέα ελληνική κυβέρνηση ίσως έρθει με νέες πολιτικές, αλλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε σε συνέδριο στη Λισαβόνα, προσθέτοντας:

«Γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις».

«Όλοι ανησυχούν πολύ για τις εκλογές στην Ελλάδα και αυτό είναι φυσικό σε δημοκρατίες», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην «αναστάτωση» που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων την περασμένη εβδομάδα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Όμως προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος υπογραμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές, οι οποίες θα χρειασθούν χρόνο για να αποδώσουν καρπούς.

«Ουδείς θέλει να θέσει νέους όρους, είναι μόνον ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί... ώστε να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη από την προσαρμογή», τόνισε.