Ως πολιτική απρέπεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και επιρρίπτει ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέταξαν την σχετική ανακοίνωση.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για παρέμβαση του υπουργείου στις εκλογές ενώ ρωτά εάν θα υπάρξει ανακοίνωση και για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. 

Μάλιστα όπως τονίζει οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι αυτοί που συνέταξαν και το email Χαρδούβελη προσθέτοντας ότι για αυτόν τον λόγο «εν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Tο γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Υπουργείο συνιστά πολιτική απρέπεια. Το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει  στις εκλογές. Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά. 

Φαίνεται ότι οι συντάκτες της ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Για αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. 

Κακώς το Υπ. οικονομικών επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο». Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει.