Για το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Γιωργος Παπανδρέου το 2011 αλλά και τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές μίλησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

«Θα καταστρεφόταν η χώρα εάν γινόταν το δημοψήφισμα Παπανδρέου» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm σημειώνοντας ότι «αν όμως γινόταν το 2010 μπορεί όλα να ήταν αλλιώς».

Η κυρία Καΐλή σημείωσε ότι για το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιούνται τα πράγματα, έχοντας εξασφαλίσει το μίνιμουμ (4-5%) που έχει τεθεί, αποκτώντας μία δυναμική. «Περάσαμε και μια απόπειρα διάσπασης» είπε προσθέτοντας «να πάμε στην επόμενη ημέρα με όρους πολιτικής πλέον».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειωσε ότι «έχει φανεί πιο κομμάτι ήταν να κοπεί από εμάς» υπολογίζοντας ότι αυτό ήταν στη μία μονάδα.

«Από τη δική μας περιπέτεια βοηθήθηκε η Χρυσή Αυγή που είναι τρίτο κόμμα» εκτίμησε.

«Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την αντιμνημονιακή ρητορική» ανέφερε προειδοποιώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να αλλάξει τη ρητορική του» και ότι «τον λαϊκισμό τον πλήρωσε η χώρα».

Η κυρία Καϊλή υπογράμμισε ότι «όταν κινδυνεύει η χώρα δεν λες αν θέλεις ή δεν θέλεις συνεργασία με κάποιον. Σημασία είναι να υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Δεν είμαστε μπαλαντέρ».

Παράλληλα, τόνισε ότι αν είχαμε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης το 2010 δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Τέλος πρόσθεσε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ» σχολιάζοντας τις απώλειες του κινήματος εξαιτίας της συνεργασίας με τη ΝΔ.