Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο ακόμη βέλη βγάζει από αυτήν  την εβδομάδα από την  φαρέτρα του ο Αντώνης Σαμαράς. Στο πλαίσιο της σφοδρής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπολύει, σε όλες του τις ομιλίες, ο πρωθυπουργός θα προτάξει τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και την καλυτέρευση των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Ξεκινώντας από το δεύτερο ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει ότι οι σχέσεις μας με την γείτονα κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο και ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καμία από τις εικονικές «απειλές» της για να «στήσει» μια τεχνητή κρίση στο Αιγαίο. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει από τον πρωθυπουργό και στο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Κύπρο αλλά και τα ζητήματα της ελληνικής ΑΟΖ.
 
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί προνομιακό πεδίο σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε αντίθετος στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενώ διαφώνησε και με τον ορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας μας.Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι με την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ τα ελληνικά νότια σύνορα γίνονται αυτόματα και ευρωπαϊκά σύνορα και θα υπενθυμίσει τις θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο ακόμη και για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Το επόμενο βέλος που θα βγει από τη φαρέτρα Σαμαρά, θα είναι οι προσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί σειρά δηλώσεων που έγινα την τελευταία διετία υπέρ της ελληνικής οικονομίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής και θα θυμίσει τις επισκέψεις των ευρωπαίων ηγετών στην χώρα μας όπως η κυρία Μέρκελ ο κ. Γιούνκερ, αλλά και πρωθυπουργοί σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Σε όλες αυτές τις επισκέψεις η Ελλάδα «πήρε πόντους» στην αξιοπιστία της θα είναι η φράση που θα χρησιμοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς και θα τονίσει ότι ο ίδιος δεν απουσίασε από κανένα διεθνές φόρουμ που αφορούσε την χώρα και κυρίως την οικονομία. Και οι αναφορές αυτές θα κλείνουν με μια ερώτηση: Θα μπορούσε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας να διατηρήσει αυτές τις επαφές με τους ηγέτες που στηρίζουν την ελληνική οικονομία ή ότι χτίστηκε σε τρία χρόνια θα γκρεμιστούν σε τρείς ημέρες;