Αυτοδυναμία για μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτή θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

Σε συνάντηση που είχε μεεκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Θέλω να σας να σας επισημάνω ότι χρειάζεται μια νέα νοοτροπία και από τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται. Δεν έχουμε τα περιθώρια, ούτε και είναι σωστό να μπούμε στην λογική οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων. Αυτό που ζητάμε να μεταφέρετε στα μέλη των συλλόγων σας ότι αυτοί που συναντήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ σας μίλησαν καθαρά, σας εξέφρασαν την αποφασιστικότητα και την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις μεγάλες πληγές του Μνημονίου αλλά δε σας κορόιδεψαν. Δεν σας είπαν ότι όλα θα είναι ρόδινα την επόμενη μέρα. Σας ζητάμε να βάλετε πλάτη. Όχι μόνο για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά για να ξαναστήσουμε όλοι μαζί την χώρα στα πόδια της.  

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι συντάξεις των ομογενών έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, του Σωματείου Παναγία Σουμελά, του Σωματείου Νεολαίας Ποντίων Παλιννοστούντων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Επιστημόνων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς, και πρώτα από όλα δεσμεύεται να αποκαταστήσει την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντάξει την δέσμευση αυτή στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι κοστολογημένο με εθνικούς πόρους, είναι σχεδιασμένο πάνω στις σημερινές δυνατότητες της χώρας και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε μια δεύτερη, ηθική διάσταση έναντι των ομογενών, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ αποτελούν ένα από τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, και -όπως είπε- θεωρούμε υποχρέωσή μας, εθνική και πατριωτική υποχρέωση, να βοηθήσουμε για την οριστική ένταξή τους στον κοινωνικό και τον εθνικό κορμό.