Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ μέσω του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, δίνει ο Κώστας Λαπαβίτσας κατηγορώντας τη Συγγρού για συκοφαντία και τονίζοντας ότι ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολος, αλλά οδηγεί στην κοινωνική αναγέννηση. 

Ο υποψήφιος Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

Καθώς καταρρέει η εκλογική στρατηγική της ΝΔ, είναι φυσικό να ζητάει καταφύγιο στην συκοφαντία, τη διαστρέβλωση και την επιλεκτική ανάγνωση. Από την αρχή, διάλεξε να προσφέρει το φόβο στον ελληνικό λαό και θα συνεχίσει να το κάνει.

Τη στιγμή αυτή, υπάρχουν δυο προτάσεις εξουσίας στην Ελλάδα. Η μια του ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει τη διαγραφή του χρέους, την άρση της λιτότητας και τα καθαρά χέρια στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι ούτε εύκολος,  ούτε ανθόσπαρτος, ανοίγει όμως την προοπτική της κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης. Η άλλη της ΝΔ που θα συνεχίσει να κάνει ότι της πει η τρόικα. Είναι ο δρόμος της φτώχειας και του εθνικού μαρασμού.

Επιπλέον, ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτηρίζει χρόνια γνωστές και τεκμηριωμένες τις δικές του απόψεις, επισημαίνοντας:

Συμπαρατάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι μπορεί να δεχτεί φωνές που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Αυτή είναι η δύναμή του και γι’ αυτό θα κυβερνήσει τη χώρα.