«Τώρα θα φανεί αν υπάρχει σχέδιο Β. Όλα πληρώνονται εδώ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτοξεύοντας βέλη κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι εθνικός εταίρος και όχι κυβερνητικός».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «άγαρμπος εκφοβισμός από τη μία πλευρά και από την άλλη αφελή και κουτοπόνηρη προσπάθεια εφησυχασμού». 

Μίλησε για «τυφλή» σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μια σύγκρουση σε μεσαία ποσοστά διπολισμού και χαρακτήρισε απατηλές και επικίνδυνες τις προτάσεις που διατυπώνουν και τα δύο κόμματα.

 Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι δεν βλέπει αυτοδυναμία και ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές, αλλά μετεκλογικά να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στη βάση της αλήθειας. Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που είναι πιθανό να προκύψει μετά τις εκλογές.
 
Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η αξιολόγησή θα γίνει τώρα, τώρα «θα γνωριστούμε καλύτερα» και τώρα θα φανεί αν υπάρχει Σχέδιο Β και ποιο είναι αυτό. 

«Όλα τα μεγάλα λάθη της μεταπολίτευσης ψηφίστηκαν με ενθουσιασμό. Τώρα οι πολίτες ξέρουν» σημείωσε, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα κάποιοι άλλοι λένε "λεφτά υπάρχουν". Αυτό επαναλαμβάνεται με τα έντοκα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το 2012 η συμπαθητική δύναμη ήταν η ΔΗΜΑΡ» και γι' αυτήν «έσφαξαν τον μόσχο τον σιτευτό κόμματα και ΜΜΕ».

Χαρακτήρισε ως «νέα ΔΗΜΑΡ» και «ετερόκλητο αμάγαλμα» το Ποτάμι, τονίζοντας ότι είναι «κοινοπραξία στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα και συνταξιούχοι της δεξιάς και ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι». 

«Ο κ. Καμμένος είναι θυμωμένος γιατί νόμιζε ότι θα είναι προνομιακός εταίρος του κ. Τσίπρα αλλά δεν είναι» είπε, μεταξύ άλλων.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, έχει την κοίτη του» τόνισε και κάλεσε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη «να δώσουν κρίσιμη ψήφο για την παράταξη και την χώρα». Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν κατάλαβε γιατί έφυγε ο κ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. Για το Κίνημα και τον Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε ότι όλα έχουν κριθεί και παραταξιακά και δημοσκοπικά και ότι αν ο λαός θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να διαχειριστεί και πάλι τα πράγματα, μπορεί να το κάνει. 

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα. Έχουμε πρόβλημα δημοσίων εσόδων».

Δείτε τη συνέντευξη: