Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Η αγωνία κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου που θα κρίνει πολλά για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και για την ΝΔ, καθώς θα καθορίσει εν πολλοίς και το πλαίσιο που θα βαδίσει την επόμενη περίοδο.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι στενοί του συνεργάτες δεν θέλουν να σκέφτονται και να συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Αρνούνται να εξετάσουν, η λέξη ήττα δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του  μεταδίδουν μηνύματα αισιοδοξίας, μπορεί με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα να μην μπορούν να προεξοφληθούν τα αποτελέσματα της κάλπης αλλά και αυτό είναι μια νίκη αν κοιτάξει κανείς τι διαφορές έδιναν πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 

Εκ των πραγμάτων για πολλούς προκύπτει αδυναμία πρόβλεψης του νικητή των ευρωεκλογών, ενώ αστάθμητος παράγοντας είναι η στάση που θα τηρήσουν οι αναποφάσιστοι που κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και έδωσαν τη νίκη στη ΝΔ στις εκλογές του 2012. 

Το κρίσιμο στοιχείο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να πείσει τη «γαλάζια» κοινωνική βάση να συμμετάσχει στις εκλογές και να στηρίξει τη ΝΔ, ενώ πρέπει να κερδίσει τη μάχη του... επαναπατρισμού δεξιών και κεντροδεξιών ψηφοφόρων ακόμη και όσων προσανατολίζονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας τη νευρικότητα και το άγχος στην Κουμουνδούρου.