Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τρίτη και ...δεκατρείς ημέρες απομένουν ως τις κάλπες με το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου να εμφανίζεται αποφασισμένο να παίξει τα ρέστα του μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για να πετύχει την είσοδο του Κινήματος στη Βουλή.

Το Κίνημα προσπαθεί τα τελευταία 24ωρα να ξεπεράσει την αμηχανία που το διακρίνει και η οποία αποδίδεται στα πρώτα όχι και τόσο ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων αναφορικά με την δυνατότητα εισόδου του νέου κόμματος στη Βουλή. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στην χθεσινή του ομιλία στη Λαμία ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε σαφώς κατά του ΠΑΣΟΚ το οποίο απέφυγε να κατονομάσει κατηγορώντας το επί της ουσίας ότι μαζί με την Νέα Δημοκρατία έπαιξε την τύχη της χώρας στα ζάρια. 

Ο Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά ότι η συντηρητική δεξιά και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη έξοδο από το Πρόγραμμα και βύθισαν τον τόπο στην ανασφάλεια. Επίσης τόνισε ότι το Κίνημα βρίσκεται απέναντι στην δεξιά και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί της χωρίς να συνεργαστούν επί ίσοις όροις, κατηγορώντας ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι τίποτε δεν έχει κριθεί και αυτό είπε χθες στους συνεργάτες του ζητώντας τους να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για την εκλογική μάχη και ούτως ώστε να είναι το Κίνημα ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών.
"Το Κίνημα θα επιβάλει τη συνεργασία" είπε στο ακροατήριό του στην Λαμία. 

Ήδη από χθες το Κίνημα προσπάθησε να ξεπεράσει τις επικοινωνιακές του τρύπες και για πρώτη φορά σχολίασε τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο λέγοντας ότι αγνοεί ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί συμφωνία και πρόγραμμα.  

Ο Παπανδρέου επέλεξε τον Ηλία Κικίλια ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών επιχειρώντας να δείξει ότι ένα σοβαρό πρόσωπο όπως ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ που ξηλώθηκε από την δεξιά με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει θέση και ρόλο στην αποκαλούμενη από τον ίδιο μεταπελατειακή Ελλάδα.