Ευχαριστήρια επιστολή προς στον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια και στον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη έστειλαν ο δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα αρωγής που εξέφρασαν πριν από τέσσερις μέρες  λόγω των πρόσφατών εκτάκτων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή , μεταξύ άλλων, αναφέρονταν: 

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Εθνικής Αμύνας κ. Νικόλαο Δένδια που ικανοποίησε άμεσα το αίτημα του δημάρχου και κατάπλευσε στο λιμάνι της Τήνου το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» για να μας συνδράμει στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε το νησί μας στην πρόσφατη θεομηνία που μας έπληξε. 

Συνακόλουθα ευχαριστούμε και τον αρχηγό του Ναυτικού Ναύαρχο κ. Αποστολάκη για τη δική του άμεση συνδρομή στην εκπλήρωση του αιτήματός μας. 

Η παραμονή του σκάφους στο νησί εξασφάλισε σίτιση σε ανθρώπους που το είχαν πραγματικά ανάγκη και είχαμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε εκεί ευπαθή άτομα στην περίπτωση που θα συνεχίζονταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης». 

Όπως τονίζεται στην επιστολή «και μόνο η αίσθηση της  ασφάλειας που  παρείχε η παρουσία του πλοίου αυτές τις ώρες, που δεν ξέραμε την εξέλιξη των φαινομένων, ήταν ότι καλλίτερο θα μπορούσε να μας συμβεί».