Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την επίπονη(!) διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο βράδυ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Το μεγάλο ζητούμενο για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι η αυτοδυναμία δεδομένου ότι η επόμενη μέρα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει να είναι και η πλέον ευτυχέστερη. Με ποιους και πως θα συνεργαστεί, τι θα σημαίνει αυτή η συνεργασία όπως επίσης και τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η διαδικασία είναι κάποια από τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , αυτούς δηλαδή που ασχολούνται με την πολιτική και όχι με την παραπολιτική και με επιλεκτικές διαρροές… (σ.σ. τις επόμενες ημέρες τα ονόματα ). 

Το συμπέρασμα που βγάζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι σε όλες τις μετρήσεις  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα καθώς επίσης και ότι η αυτοδυναμία είναι μία εφικτή δυνατότητα. Το γερό τους χαρτί σε αυτή την διαδικασία είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμφανίζεται να κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλες τις πόλεις που επισκέπτεται. 

Έτσι ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί μόνο πέντε πόλεις της Ελλάδας αφού είχε κάνει τον γύρω της χώρας μέσα από την διαδικασία των περιφερειακών συνδιασκέψεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς σακίδιο αλλά εμφανώς με καλή διάθεση ξεκίνησε και πάλι τις περιοδείες πηγαίνοντας από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. 

Το Σαββατοκύριακο ήταν στην Πελοπόννησο δηλαδή στην Αργολίδα, την Κορινθία αλλά και την Μεσσηνία ενώ σήμερα θα βρεθεί την Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή. 

Στόχος του είναι να πείσει και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους ότι θα πρέπει να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου με λυμένα χέρια ο ίδιος μαζί με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος του  να μπορεί να κάνει την διαπραγμάτευση που θέλει και επιθυμεί. 

Πρόθεση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα –σύμφωνα με το ρεπορτάζ –να μπορέσει να συγκρατήσει και κάποιους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ενώ βάδιζαν προς τις κάλπες για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ λοξοδρόμησαν από την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο. 

Παράλληλα πάντως με τις περιοδείες η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει αύριο μια νέα διαδικασία επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους ψηφοφόρους. Στις 8 το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σε όσους τον ακολουθούν. 

"Την Τετάρτη δίνουμε τον λόγο στους συμπολίτες - χρήστες των κοινωνικών δικτύων σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση" λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν. Λίγα λόγια και καλά.»