Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Επίσκεψη στο δημαρχείο Άρτας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός. 

Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος τόνισε η πατρίδα πρέπει «να έχει ευημερία και αναπτυξιακή τροχιά», ενώ στο τραπέζι έθεσε και το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές λόγω παγετού. 

Ο Αντώνης Σαμαράς του απάντησε ότι την Πέμπτη αρχίζουν οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές. 

Ο δήμαρχος Αρταίων έθεσε ακόμη και το θέμα οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Άραχθου, το οποίο όπως είπε «θα μας λύσει πάρα πολλά προβλήματα και θα μπορέσει να γεφυρώσει την Άρτα με τα απέναντι χωριά. Ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε πως «δύο περιοχές που θέλουμε να σηκώσουμε ψηλά είναι η Ροδαυγή στα ορεινά και η Κορωνησία στον Αμβρακικό Κόλπο. Ακόμη, έθεσε το ζήτημα του μουσικού σχολείου και πρόσθεσε ότι από την ενέργεια ο δήμος θα μπορέσει να βάλει χρήματα στον προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον δήμαρχο για τον αγώνα και την αποτελεσματικότητά του και δήλωσε ότι όσον αφορά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αυτές θα δοθούν. 

«Τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα με μεγάλη ζήτηση, ιδιαίτερα τώρα που θα λυθεί το πρόβλημα με τη Ρωσία, μην κάνετε πίσω», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός δήλωσε πως χαίρεται για το θέμα του Άραχθου και εκτίμησε πως είναι ένα θέμα που θα τελειώσει. 

«Για τη Ροδαυγή σκέφτεστε να κάνετε κάποια ανάπτυξη», ενώ αναφέρθηκε και σε ένα παλιό στρατόπεδο Υγειονομικού, που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας.

Όσον αφορά στην τροπολογία της Βουλής για το Μουσικό Σχολείο, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να το κοιτάξει με την καινούρια Βουλή. 

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στα τουριστικά μνημεία, «τώρα που τελειώνουν τα έργα υποδομής. «Ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα συνθέτουν μια εικόνα πολύ θετικών προσδοκιών και προοπτικών», είπε και πρόσθεσε πως το γεφύρι της Άρτας πρέπει να ξαναδιαφημιστεί. 

«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα στην ανάπτυξη και ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο του Γιουνκέρ πρέπει να πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική», υπογράμμισε και δήλωσε πως θα πάρει τηλέφωνο τον κ. Σκρέκα.