Να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απευθύνοντας έκλληση προς την ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την πολιτική της λιτότητας.

Ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

«Οποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Τόκιο.

«Αυτό δεν θα διαταράξει ούτε την πολιτική μας ούτε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα», πρόσθεσε. 

«Υπό τον όρο ότι θα τηρήσουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει... είμαστε έτοιμοι, εάν καταστεί αναγκαίο, να κάνουμε περισσότερα», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει «πολλά» για τη διάσωση της χώρας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τους έλληνες ψηφοφόρους να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Όλοι οι πολιτικοί, όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες. Οταν δεν υπάρχει αρκετή εισροή χρήματος, δεν μπορούμε να δαπανήσουμε, και εάν δεν υπάρχουν δανειστές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός», είπε υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να τερματισθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, πριν η Ελλάδα διαπραγματευθεί την μελλοντική της χρηματοπιστωτική εξέλιξη.

«Εχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να αφεθεί να χαθεί και πάλι», κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.