Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με πολίτες και τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, συναντήθηκε στην κεντρική πλατεία στο Μεσολόγγι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο δήμαρχος την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι δεν είναι εθιμοτυπική. Ο κ. Καραπάνος ανέφερε ότι το Λιμενικό Ταμείο έγινε δημοτικό και δίνει άλλη προοπτική στους δημότες. «Αναπτυξιακή προοπτική» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς. 

«Η επισκεψή σας σηματοδοτεί πολλά, το έθνος και η ιστορία σηματοδότησαν αυτή την πόλη και γνωρίζουμε πολύ καλά τη βούλησή σας να βοηθήσετε» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατάργησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «μεγάλη απώλεια» για την περιοχή.

Παράλληλα, ο κ. Καραπάνος ζήτησε βοήθεια για το Νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι «θέλουμε την επόμενη μέρα να δώσουμε άμεσα λύσεις». «Ελπίζω στις 5 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, να είστε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου» ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό.


«Θα είμαι» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ρώτησε για τη Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας και το αρχαιολογικό μουσε'ιο της περιοχής.

Τέλος, ο δήμαρχος της πόλης προσέφερε στο Πρωθυπουργό, έναν πίνακα του Μεσολλογίου ως αναμνηστικό δώρος για την επίσκεψη στον τόπο τους.