«Οι εκλογές πάντα κερδίζονται ή χάνονται σε αυτό που αποκαλούμε χώρο του μετριοπαθούς κέντρου», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθούμε πρωτίστως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που περιμένουν να ακούσουν πώς η ζωή τους θα γίνει καλύτερη άμα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και πως θα κεφαλαιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει την τελευταία πενταετία η ελληνική κοινωνία». 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας στο βασικό ερώτημα του πως θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας το Μάρτιο είπε ότι θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια. Μα δεν ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες». 

Σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως σε αυτά υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αρθρογραφήσει υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας λέει ανοιχτά ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα κυβερνήσει με το ΚΚΕ. Με το τελευταίο σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη! Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα που ονειρευόμαστε;».

Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «δεύτερες  εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα. Το πρόγραμμα τελειώνει τέλη Φεβρουαρίου και πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη ημέρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», ενώ ανέφερε πως «αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, η ευθύνη του πρώτου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση, ώστε να μην πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή, είναι ακόμα μεγαλύτερη». 

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει εθνική παραγωγική ταυτότητα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσλάβει 300.000 στο Δημόσιο, πλανώνται πλάνη οικτρά» και σημείωσε:

«Τα ίδια που έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για άλλες επενδύσεις. Η Cosco όμως έφερε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και έκανε τον Πειραιά από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια».