current views are: 2

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση13:23

Τσίπρας: Εθνικός στόχος η επιστροφή της εργασίας στον τόπο μας

Στη Δράμα και στην αγορά της πόλης περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 13:23’
αρθρο-newpost

Στη Δράμα και στην αγορά της πόλης περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη Δράμα και στην αγορά της πόλης περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Να πω ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός πολύ κρίσιμου εκλογικού αγώνα, μιας πολύ κρίσιμης μάχης. Η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρότυπο έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και συνέχισε: «Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχασε μεγάλο μέρος της οικονομικής του δύναμης, κυρίως όμως έχασε κάτι πολυτιμότερο απ΄ αυτό, την αξιοπρέπειά του, τη δυνατότητα να στέκεται όρθιος στα πόδια του. Σήμερα βιώνει όχι μόνο μια οικονομική καταστροφή. Βιώνει μια τραγωδία που παίρνει ανθρωπιστικές διαστάσεις. Θα τολμούσα να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο. Η νέα γενιά, το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, νέοι επιστήμονες με ένα και δύο πτυχία εγκαταλείπουν τη χώρα. Η χώρα χάνει το πιο σημαντικό κομμάτι, το πιο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια. Το λέω αυτό, γιατί εδώ στη Δράμα η ανεργία των νέων ανθρώπων έχει πάρει διαστάσεις που δεν είναι, δεν μπορούν να είναι αποδεκτές σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον, στις καφετέριες όλη μέρα, χωρίς να έχουν άλλη δυνατότητα αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης στο εξωτερικό».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι: «Εμείς λοιπόν αυτό το οποίο καταθέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού είναι την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό αυτό κατήφορο. Και βήμα το βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με περηφάνια, να επουλώσουμε τις πληγές του μνημονίου, να επουλώσουμε τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας. Και σιγά-σιγά να ανοικοδομήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας προκειμένου να πετύχουμε το μέγιστο σήμερα εθνικό στόχο, που είναι η επιστροφή της εργασίας στον τόπο μας και μαζί μ΄ αυτήν η επιστροφή των νέων επιστημόνων, του πιο παραγωγικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας πίσω στον τόπο μας».

 

 


σχετικα αρθρα