current views are: 2

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:10

Λυκούδης: Η χώρα στα βράχια με δεύτερες εκλογές – Να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας

«Να μην πάει η χώρα στα βράχια με δεύτερες εκλογές» ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του «Ποταμιού», Σπύρος Λυκούδης.

Δημοσίευση 14:10’
αρθρο-newpost

«Να μην πάει η χώρα στα βράχια με δεύτερες εκλογές» ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του «Ποταμιού», Σπύρος Λυκούδης.

«Να μην πάει η χώρα στα βράχια με δεύτερες εκλογές» ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του «Ποταμιού», Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στον Bήμα Fm είπε ότι «το Ποτάμι ορθώς δηλώνει ότι αν πάρει τη δύναμη που του χρειάζεται για να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα και να μη γίνουν δεύτερες εκλογές, για να μην πάει η χώρα στα βράχια».

Και συνέχισε ο κ. Λυκούδης:

«Θα έλεγα να είναι πιο προσεκτικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι τη Δευτέρα θα πρέπει να βρεθεί με μια διαχειριστική λύση. Κι αν μεν είναι αυτοδύναμος, θα την εφαρμόσει όπως θέλει. Αν όχι… θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στην αναζήτηση συμμαχιών, διότι θα τις χρειαστεί και το ζήτημα δεν είναι αν θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή το ΚΚΕ, αλλά να διαμορφώσει ο ίδιος τον προσανατολισμό του με σαφήνεια».

Ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι «δεν έχει κινδύνους (η διαφορετική προέλευση στελεχών στο Ποτάμι), αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες συνεννοήσεις. Είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν το δέχομαι ως κατηγορία. Το δέχομαι ως παρατήρηση, διότι διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα και καλούνται άνθρωποι με διάφορες διαδρομές, ευαισθησίες και απόψεις, για να συνδράμουν στο πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος. Ακούω αυτήν την κατηγορία κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και όμως στο κόμμα αυτό βρίσκονται άνθρωποι που έχουν περάσει από τον αριστερισμό στον παραδοσιακό κομμουνισμό και το κλασικό κέντρο και καταλήγουν σε συντηρητικούς ανθρώπους, όπως η καθ’ όλα σεβαστή υποψήφια βουλευτής (Ραχήλ Μακρή). Αυτό δεν είναι δηλαδή ένα κόμμα εθνικής ενότητας; Και καλά κάνει!».

Για τη ΔΗΜΑΡ ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών» είπε:

«Η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα κόμμα που τις δικές μας ευαισθησίες τις κάλυπτε με διαφορετικούς τρόπους και εγώ τουλάχιστον το έφτιαξα με πολύ μεγάλη αγάπη και ελπίδα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η σημερινή ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κόμμα που φτιάξαμε πριν από τέσσερα χρόνια».

Σε ερώτηση για το εάν τοποθετείται το «Ποτάμι» στην Κεντροαριστερά σχολίασε «έτσι νομίζω εγώ ναι, δεν ξέρω αν το νομίζουν όλοι, εγώ το νομίζω».

Για το αν θα είναι ο Φ. Κουβέλης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Δεν το πιστεύω, θα υπήρχε πιθανότητα αν είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα στις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα η τελευταία εξέλιξη με πείθει ότι υπάρχει μια απόσταση. Δεν ξέρω και εγώ, τι να σας πω…».


σχετικα αρθρα