Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάσταση του με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο Σταύρος Κοντονής. 
 
Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ο κ. Σταύρος Κοντονής είπε πως προσδιορίζεται περίπου το όριο στις 300.000 ευρώ ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να πούμε πόσο είναι αν δεν γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών». 
 
«Δεν μπορούμε σήμερα να το προσδιορίσουμε γιατί είναι σαν να μιλάμε στα τυφλά», είπε.  
 
Επιπλέον είπε πως δεν θα γίνει υπολογισμός των φόρων με βάση τις ανάγκες του κράτους και τόνισε πως η υστέρηση εσόδων παρατηρείται από την «προκλητική φοροκλοπή και φοροδιαφυγή». 
 
Ο κ. Κοντονής είπε πως «για πρώτη φορά η χώρα μετά από πλημμυρίδα μνημονιακών πολιτικών μπαίνει σε προοπτική συζήτησης για το χρέος που έχει γίνει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού». 
 
Τέλος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της κ. Βούλτεψη σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κούρεμα καταθέσεων ο κ. Κοντονής είπε πως «η κυβέρνηση που δεν άφησε ευρώ στις καταθέσεις του λαού μιλάει για κούρεμα καταθέσεων».