«Επικίνδυνο για να κυβερνήσει τη χώρα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Σοφία Βούλτεψη προσθέτοντας πως είναι βέβαιο το κούρεμα καταθέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ
 
«Δεν έχει πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.[...] Ξεκάθαρα σας το λέω ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και δεν το λέω τυχαία» είπε σε συνέντευξή της στον Βήμα 99,5.
 
«Όταν λένε για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, κάποιος πρέπει να τα αγοράσει. Δεν θα τα αγοράσει κανείς αν έχεις φύγει από το πρόγραμμα. Θα έχει κλείσει η στρόφιγγα στις τράπεζες, οπότε θα πάει και θα πει στους πολίτες (ο ΣΥΡΙΖΑ) να αγοράσουν το έντοκο γραμμάτιο και να τους επιστρέψει τα χρήματα μετά από 40-50 χρόνια. Θα του πουν "όχι" οι πολίτες, γιατί είναι οι οικονομίες τους, και έτσι θα γίνει αναγκαστικό» τόνισε.
 
«Και υπάρχει και η κατηγορία Ελλήνων που λένε "τι έχω να χάσω;". Είναι άνεργοι και διαλυμένοι, ζουν από μία σύνταξη της γιαγιάς ή του παππού και λένε να το δοκιμάσουν. Αλλά έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα, γιατί λένε ότι θα είμαστε μια χώρα που δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της και ότι δεν θα δανειστεί ξανά – και έτσι είναι ανακόλουθος ο κ. Τσίπρας, όταν λέει μετά για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια – και έτσι θα είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί και δεν θα έχει πρόσβαση σε πρώτες ύλες, όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα. Εδώ μιλάμε για ένα φοβερό λόμπι της δραχμής! Οικονομολόγοι της δραχμής!». πρόσθεσε.
 
Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις καταθέσεις είπε χαρακτηριστικά: 
 
«Με κατηγορούσατε τόσο καιρό που έκανα αναφορά στο ταξίδι του Τσίπρα στη Βενεζουέλα και μου έλεγαν για τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή, που έλεγα εγώ… Είναι υποχρέωσή μου, ως δημοσιογράφου και πολιτικού, ο μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης. Δεν θέλω αύριο κάποιος που δεν έχει τις πληροφορίες να μου πει, που με πληρώνει γι’ αυτό, ότι δεν τον προειδοποίησα και δεν του το είπα. Το έλεγα για τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία – που έχει και αυτή θέματα και έστειλε γράμμα στη συντρόφισσα Ρούσεφ ο Τσίπρας – και θα κάνουν περικοπές στον προϋπολογισμό τους. Μόνο ο Τσίπρας δεν θα κάνει περικοπές; Όλα τα πρότυπά του κάνουν. Μας είπε τότε ότι πήγε εκεί για να πάρει εμπειρία από χώρες που γύρισαν στην ανάπτυξη, με την κοινωνική συνοχή. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και έρχεται και μας λέει αυτά, προφανώς είναι επικίνδυνος για να κυβερνήσει τη χώρα.
 
Υπάρχει σήμερα η κατηγορία των εχόντων με ένα κομπόδεμα στην τράπεζα και 10-20 στην τράπεζα. Όχι μεγάλα ποσά. Και ρωτάνε αν θα τους γίνει κούρεμα καταθέσεων. Τους απαντώ: Ναι. Είπε ο κ. Τσίπρας στην Καλαμάτα και την Κόρινθο ότι θα πάει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Ξεχνάει να πει ότι οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ που λέει ότι θα παρέχει πάντοτε ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα είναι να έχουμε πρόγραμμα. Συμφωνημένο μαζί τους, δεν έχει πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ. Κι εγώ κάνω έτσι πρόγραμμα… σορολόπ. Ξεκάθαρα σας λέω ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και δεν το λέω τυχαία. Όταν λένε για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, κάποιος πρέπει να τα αγοράσει. Δεν θα τα αγοράσει κανείς αν έχεις φύγει από το πρόγραμμα. Θα έχει κλείσει η στρόφιγγα στις τράπεζες, οπότε θα πάει και θα πει στους πολίτες (ο ΣΥΡΙΖΑ) να αγοράσουν το έντοκο γραμμάτιο και να τους επιστρέψει τα χρήματα μετά από 40-50 χρόνια. Θα του πουν όχι οι πολίτες, γιατί είναι οι οικονομίες τους, και έτσι θα γίνει αναγκαστικό. Και υπάρχει και η κατηγορία Ελλήνων που λένε «τι έχω να χάσω;». Είναι άνεργοι και διαλυμένοι, ζουν από μία σύνταξη της γιαγιάς ή του παππού και λένε να το δοκιμάσουν. Αλλά έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα, γιατί λένε ότι θα είμαστε μια χώρα που δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της και ότι δεν θα δανειστεί ξανά – και έτσι είναι ανακόλουθος ο κ. Τσίπρας, όταν λέει μετά για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια – και έτσι θα είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί και δεν θα έχει πρόσβαση σε πρώτες ύλες, όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα. Εδώ μιλάμε για ένα φοβερό λόμπι της δραχμής! Οικονομολόγοι της δραχμής