Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ντόρα Μπακογιάννη, που εμφανίστηκε αισιόδοξη πως μπορεί να ανατραπεί η διαφορά στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, η κ. Μπακογιάννη  επεσήμανε πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΣΖΑ είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό, ξαναζούμε το "λεφτά υπάρχουν". Και θυμίζω ότι από την ώρα που ειπώθηκε το "λεφτά υπάρχουν", μέχρι το Καστελόριζο περάσαν μόνο 8 μήνες».

Σε άλλο σημείο είπε: 

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να γυρίσει το παιχνίδι. Φτάνει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που μας ακούν, με πολιτικό λόγο, ρεαλιστικό, λόγο προοπτικής, οραματικό, που να λέει στον κόσμο καθαρά ότι αυτή η Ελλάδα μπορεί να ξανασηκωθεί όρθια, όχι σε πήλινα, αλλά σε σιδερένια πόδια. Μπορούμε να το πετύχουμε και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας»

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευθύνης και έχει δύο πλεονεκτήματα».

«Πρώτον, αναγνωρίζει την ευθύνη της και δεύτερον, λέει την αλήθεια στον κόσμο» εξήγησε και προσέθεσε:

«Είμαστε σε θέση να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Για παράδειγμα, η φορολογική πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν τέτοια που εξόντωσε την μεσαία τάξη και γι' αυτό δεσμευόμαστε πως θα την αλλάξουμε. Μιλήσαμε για τον ΕΝΦΙΑ και είπαμε πολύ συγκεκριμένα πως θα μειωθεί... Αυτό που έχει σημασία είναι, την επόμενη μέρα, ανάλογα με το τι θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, να είμαστε μία ισχυρή δύναμη ευθύνης μέσα στη Βουλή...».