Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Σπύρος Καρανικόλας, καταγγέλλοντας ότι η συγκυβέρνηση στερεί από το ΚΙΔΗΣΟ τηλεοπτικό χρόνο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm έκανε λόγο για «μέγιστες πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ». «Έπαψε να είναι το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κόμμα της τάξεως του 4%, που έπαψε να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε» είπε, προσθέτοντας ότι «επικεφαλής του Επικρατείας του είναι ο κ. Φλωρίδης. Θυμάστε τι έλεγε για το ΠΑΣΟΚ; Έλεγε ότι έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση και θα πρέπει να εξαερωθεί και να κονιορτοποιηθεί».

Ο κ. Καρανικόλας σημείωσε για το Κίνημα ότι «εμείς δεν είμαστε η ουρά της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι μία συνιστώσα εντός της ΝΔ. Τα βλέπει ο λαός και οι πληγωμένοι ψηφοφόροι της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» μιλώντας για περισσή κοροΐδία του κ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι «επανήλθε στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ για τους ψηφοφόρους του».

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε για «πρωτοφανή απόφαση» και «απίθανη αντιδημοκρατική μέθοδο» της συγκυβέρνησης που στερεί από το Κίνημα την πρόσβαση σε τηλεοπτικό χρόνο. «Το Κίνημα έχοντας πέντε βουλευτές θα είχε χρόνο συμμετοχής. Όμως η κυρία Βούλτεψη στέρησε τον λόγο στο κόμμα με ήδη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Εν καιρώ δημοκρατίας στερείται ο πολιτικός λόγος» υπογράμμισε.

«Η Κοινωνική Συμφωνία έλαβε χρόνο που αντιστοιχούσε στο 2,68% με τους βουλευτές που προσχώρησαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει αποκλείσει το κίνημα του Γ. Παπανδρέου» πρόσθεσε.

«Οι δημοσκοπήσεις παρουσίασαν το Κίνημα στο 2,8% όμως το υπολόγιζαν μόλις δύο μέρες από τη δημιουργία τους» είπε, επισημαίνοντας ότι «μεγάλο ρεύμα πολιτών εμπιστεύεται και ακούει τις προτάσεις μας». 

«Ελπίζω σε αυτές τις εκλογές να επικρατήσει η σύνεση στους πολίτες και να αποβάλει τη Χρυσή Αυγή από τους κόλπους του Κοινοβουλίου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρανικόλας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή, σχολιάζοντας τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για το Μνημόνιο. «Αντί να λιθοβολούμε τον εμπρηστή λιθοβολούμε τον πυροσβέστη».

«Όντως έγιναν λάθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Λάθη κάνει όποιος παλεύει. Εκτός από τα λάθη έγιναν και πράγματα στη χώρα παρά τον πόλεμο από τραπεζικά και μιντιακά συμφέροντα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το Μνημόνιο δεν θα υπήρχε αν η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν είχε δημιουργήσει μία απάτη απέναντι στις Βρυξέλλες».