«Η Νέα Δημοκρατία, έχει έμπρακτα ως προτεραιότητα της την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους. Κανείς δεν θέλει να βλέπει τα νέα παιδιά να φεύγουν έξω από τη χώρα για να βρουν δουλειά», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Δαϊκούδης, μιλώντας το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στον Σωτήρη Κυριακίδη. 

Ανέφερε μάλιστα τις δράσεις ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των νέων αγροτών με σειρά φοροαπαλλαγών, τον προσανατολισμό του ΕΣΠΑ στην απασχόληση ανέργων νέων ηλικιών κ.ά.. Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «κοινωνική ευαισθησία έχουμε κι εμείς, όχι μόνο ο… ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε ακόμα, ότι η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και ανάπτυξης ενός κράτους δικαίου, αναφέροντας ως επιχείρημα, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του πολίτη και των επιχειρήσεων με την εφορία, που δίνουν μια πιο διαφανή εικόνα της οικονομικής κατάστασης.

Ο κ. Δαϊκούδης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι τελικά πρώτο κόμμα στις εκλογές θα είναι η Νέα Δημοκρατία, καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν υπέρ του ευρωπαϊκής πορείας και της σταθερότητας, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές συμβάσεις.