current views are: 2

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:07

Σαμαράς: Με αυτά που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα η χώρα θα πάει στον πάτο

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 17:07’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια. Να μας παρασύρουν με ένα νέο “λεφτά υπάρχουν”» είπε κάνοντας λόγο για «δεύτερο γύρο του “λεφτά υπάρχουν”».

«Όταν αναλάμβανα τη διακυβέρνηση ήμασταν μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε. Τα καταφέραμε» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Τόνισε ότι οι πιο δυσάρεστες στιγμές που πέρασε ήταν στο εξωτερικό. «Όταν δήλωνες Έλληνας υπήρχε γκριμάτσα και αποστροφή» είπε. 

«Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας. Το λένε οι δικοί τους. Ένας κύριος Λαπαβίτσας είπε ότι δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και να μην ακολουθείς τους κανόνες της» τόνισε.

«Έχουμε πιάσει τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια» ανέφερε. «Δεν θα υπάρξει άλλη μειωση μισθών, εισοδημάτων και συντάξεων» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός. 

«Μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε ο ελληνικός λαός. Θα απαντήσει σε αυτούς τους βουλευτές» πρόσθεσε.

Ο Αντ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ».  

«Σε ποιο κράτος της Γης εχει πετύχει το κράτος σαν επιχειρηματίας; Πήγα στην Κίνα, πήγα στη Ρωσία, πήγα παντού. Μία χώρα μόνο υπάρχει, μόνο η Βόρεια Κορέα, άντε και η Βενεζουέλα που επικαλείται κ. Τσίπρας. Δύο ομάδες ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που έχουν βγάλει λεφτά έξω και περιμένουν να πάμε στη δραχμή, για να τα πάρουν μπιρ παρά. Και οι συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που θέλουν να πάρουν τα προνόμια τους πάλι πίσω».

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά από το 2015 και θα αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ σημείωσε ότι θα γίνουν πιο ορθολογικές οι αντικειμενικές αξίες όπως και ότι θα μειωθούν οι φόροι στους επιχειρηματίες στο 15%.

«Αν δεν νικήσουμε εμεις, δάκρυα και αίμα. Δεν το λέω εγώ, το λενε δικοί τους υποψήφιοι. Είμαστε πολύ κοντά σε ανάπτυξη, το λενε οι διεθνείς οργανισμοί» είπε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς είπε ότι «προσπαθούν να φέρουν την Ελλάδα μακριά από την Ευρώπη, μακριά απο δυτικές παραδόσεις. Εμείς θέλουμε να γίνουμε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα. Τους ενοχλεί και υπόσχονται τα πάντα. Και δάκρυα και αίμα απο την άλλη, για να κάνουν πραγματικότητα τις φαντασιώσεις τους. Πειραματόζωα δεν θα γίνουν οι Έλληνες».

O πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «τη στιγμή που όλη η Ευρώπη αναθεωρεί την πολιτική της και εμείς σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων, αλλά δεν ξεχνάμε οτι η ορθοδοξία ειναι πολύτιμο κομμάτι της εθνικής ταυτότητας κα της ψυχής μας άλλοι παίζουν φτηνό θεατρο παραμονές εκλογών, άλλοι θέλουν να κατεβάσουν εικόνες. Οι Έλληνες δεν θα τους αφήσουν να κάνουν ποτε κάτι τέτοιο».

O πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας:

«Καλώ όλους τους Έλληνες, πάνω απο διαχωρισμούς, από κόμματα, να συστρατευτούν μαζί μας στον μεγάλο αγώνα και για μια Ελλάδα που πατά στέρεα στις παραδόσεις της και μπορεί να κάνει άλματα στο μέλλον. Γι’ αυτοή την Ελλαδα θέλω να παλεύετε, μιλάω για το έθνος μας, μιλάω για την πατρίδα μας, πέρα απο κόμματα και οι ιδεοληψίες».


σχετικα αρθρα